tisdag 23 februari 2010

Någon gång skall vara den första...

Jag är unik, alltså, om jag ska tro den här bloggens budskap. Ingenting underligt med det, förutom att det är väldigt jobbigt att vara unik ibland...

Exempelvis önskar jag att det emellanåt fanns standardiserade personliga brev, eftersom det tar sådan tid och energi att komponera dem. Till syvende och sist känns det ändå som att man har missat hälften av det man tänkte innefatta från början, men har använt dubbelt så mycket text för att göra det.

Dagens heta tips:

När du har skrivit ditt personliga brev, se till att be någon läsa det och komma med synpunkter. Det spelar ingen roll hur perfekt du tycker att det är. Det innehåller ändå någonting som kan diskuteras. Beakta också följderna av att någon annan läser ditt brev. Du får utstå skärskådning.

Det är jobbigt eftersom du tvingas se dig själv utifrån det perspektiv som din vän har när denna läser brevet. En positiv aspekt av problematiken är dock att du tränar dig själv att tänka på din person och dina egenskaper från andra perspektiv än du vanligen gör. Dessutom är "uppvisandet" av dig själv ett steg i en lång process för att inte skämmas för vem du är.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar